Gebakken appel in vanillesaus



Ingrediënten:

250 ml melk
1 vanillestokje (leeggeschraapt)
2 appels (geschild en in plakjes gesneden)
40 gr boter
1 el suiker
1 tl kaneelpoeder
2 eierdooiers
50 gr suiker




Bereidingswijze:

Smelt de boter en bak de appel enkele minuten aan beide kanten.
Bestrooi de schijven met een beetje suiker en kaneel. Houd
de appelschijven warm. Breng de melk met het vanillestokje en
het schraapsel aan de kook. Temper de hittebron en laat de melk
20 minuten trekken. Haal t vanillestokje uit de melk en snijd
het in 4 stukken. Klop terwijl de melk trekt met een handmixer
de eierdooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Giet een scheutje
warme melk erbij en mix alles goed door. Giet het eimengsel met kleine
beetjes bij de rest van de melk. Verhit de melk op een niet te
hoog vuur. Blijf mixen tot een lobbige massa ontstaat. Verdeel
de appelschijven en de saus over de borden en garneer
met een stukje vanillestokje.

Home