Bladerdeegschelpen
van Janneke, voor 11 personen



Ingrediënten:

11 plakjes bladerdeeg
2,5 el suiker
750 gr aardbeien, ander fruit of taartvulling
50 gr pure chocolade
500 gr mascarpone
5 el vanille suiker
1 el aardbeienjam
1 el water
250 gr slagroom

aluminiumfolie






Bereidingswijze:

Vorm van de aluminiumfolie 11 bollen en leg die
op de bakplaat. Laat hierover de plakjes bladerdeeg
vallen en bak dit volgens gebruiksaanwijzing op de
verpakking mooi bruin. (bestrooi eventueel met wat
suiker om het extra knapperig te maken)

Spoel de aardbeien en haal er de kroontjes uit. Breek
de chocolade en laat au-bain-marie smelten. Roer 1,5
el vanillesuiker door de mascarpone en roer de mascarpone
goed los. Verwarm de jam met de el water (niet koken)
Klop de slagroom stijf met 1,5 el vanillesuiker. Spatel
de mascarpone voorzichtig door de slagroom.

Haal het bladerdeeg van de bollen en besmeer de binnenkant
met de gesmolten chocolade. Laat even hard worden. Verdeel
het mascarponemengsel over de bladerdeegschelpen. En garneer
met aardbeien die bestreken zijn met de jam.

Home