Bladerdeegschelpen |
Ingrediënten: 11 plakjes bladerdeeg 2,5 el suiker 750 gr aardbeien, ander fruit of taartvulling 50 gr pure chocolade 500 gr mascarpone 5 el vanille suiker 1 el aardbeienjam 1 el water 250 gr slagroom aluminiumfolie |
Bereidingswijze: Vorm van de aluminiumfolie 11 bollen en leg die op de bakplaat. Laat hierover de plakjes bladerdeeg vallen en bak dit volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking mooi bruin. (bestrooi eventueel met wat suiker om het extra knapperig te maken) Spoel de aardbeien en haal er de kroontjes uit. Breek de chocolade en laat au-bain-marie smelten. Roer 1,5 el vanillesuiker door de mascarpone en roer de mascarpone goed los. Verwarm de jam met de el water (niet koken) Klop de slagroom stijf met 1,5 el vanillesuiker. Spatel de mascarpone voorzichtig door de slagroom. Haal het bladerdeeg van de bollen en besmeer de binnenkant met de gesmolten chocolade. Laat even hard worden. Verdeel het mascarponemengsel over de bladerdeegschelpen. En garneer met aardbeien die bestreken zijn met de jam. |