B�che de No�l



Ingrediënten:

sap van 2 sinaasappels
2 el geraspte sinaasappelschil
3 el rum of cognac
1 l slagroom
4 el suiker
1 rol volkoren biscuitjes (ca 20 stuks)
cacaopoeder










Bereidingswijze:

Doe het sinaasappelsap in een kom en laat daarin
de schilletjes 1 uur weken. Schep de schilletjes
eruit en leg ze in de rum of cognac. Zet een lange
langwerpige schaal klaar.

Klop de helft van de slagroom met de helft van de
suiker. Doop elk koekjes even heel kort in de
sinaasappelsap. Zorg dat de koekjes heel blijven.
Besmeer 1 kant met een dunne laag slagroom. Plak de
koekjes tegen elkaar. Maak 2 of 3 stapeltjes. Ga door
tot alle koekjes op zijn. Leg alle stapeltjes horizontaal
op de schaal en druk ze tegen elkaar aan. Er ontstaat
nu een �boomstam� . Klop de rest van de slagroom met de
suiker stijf en besmeer de boomstam ermee. Zet de boomstam
afgedekt in de koelkast. Bestrooi hem vlak voor het opdienen
met de sinaasappelrasp en cacao. Garneer eventueel met
chocolaatjes.

Home