Dronken appels |
Ingrediënten: 100 gr rozijnen 1 borrelglas Edelbrand 4 golden delicious 1 el citroensap olie 125 ml witte wijn 125 gr suiker ¼ tl kaneel 1 1/5 dl slagroom |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden. Week de rozijnen in de Edelbrand. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit en giet het citroensap eroverheen. Vet de ovenschaal in met de olie. Zet de appels in de schaal zodat ze elkaar niet raken. Kook de wijn samen met de suiker en de kaneel 10 minuten tot een siroop. Haal de rozijnen uit de Edelbrand en stop ze in de holle appels. Schenk de Edelbrand en de helft van de siroop over de appels. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 30 minuten in de oven. Giet de rest van de siroop erover en zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven. Laat de appels wat afkoelen, klop de slagroom en spatel er een scheut Edelbrand erdoor. Serveer de appels met een toef slagroom. |