Moddertaart |
Ingrediënten: 250 gram koekjes (biscuitjes) 175 gram boter 125 gram suiker 1 el cacaopoeder 125 gram gedroogde vruchten 1 grote reep chocolade hagelslag |
Bereidingswijze: Breek de koekjes in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan op een laag vuurtje. Haal de pan van het vuur en doe de cacao en de suiker erbij. Meng de koekjes en de vruchtjes erdoor en roer tot je een lekkere ‘modder’ hebt. Bekleed een taartvorm aan de binnenkant met aluminiumfolie (of bakpapier) Stort de modder in de vorm. Goed aandrukken met een houten lepel. Leg een stukje folie over de bovenkant en zet de taart in de koelkast. Wacht minimaal 2 uur.Voor de bovenlaag van chocolade: Smelt de chocolade au-bain-marie. Stort de taart en een schaal en giet de warme chocolade eroverheen. Smeer uit naar alle kanten met een mes. Bestrooi eventueel met hagelslag. |