Perziken uit de oven



Ingrediënten:

groot blik perziken
1 ons volkoren koekjes
1 ons geroosterde hazelnoten
50 gr lichtbruine basterdsuiker
75 gr boter
2 eierdooiers
1 borrelglaasje amaretto

2 dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 el suiker
1 glas advocaat
Bereidingswijze:

Perziken uit laten lekken,stukje van de
onderkant afsnijden en in een ovenschaal
zetten. Koekjes,hazelnoten en de suiker
grof kruimelig maken. Meng er de boter,
eierdooiers en de likeur door. Vorm net
zoveel balletjes ervan als je perziken hebt
en leg ze bovenop de perziken. Oven voorverwarmen
op 200 gram zet de perziken 15 min. in de oven
en laat afkoelen.Klop voor de saus de slagroom
met de vanillesuiker, de suiker en de advocaat
tot sausdikte. Schep de saus op de perziken.

Home