Italiaanse tomatensoep |
Ingrediënten: 50 gr boter 2 sjalotjes fijngesneden 1 worteltje fijngesneden 100 gr rauwe ham in reepjes 1 el tomatenpuree 1 takje rozemarijn 800 gr pomodori tomaten ontveld en in 4en ½ l runderbouillon 2 el balsamico azijn zout en peper 25 gr verse basilicum 3 teentjes knoflook fijngesnipperd 30 gr pijnboompitten 30 gr fijngeraspte parezaanse kaas 1 dl olijfolie |
Bereidingswijze: Verhit in een pan met boter de sjalotten en de wortel, 3 minuten zachtjes bakken. Voeg de ham toe en bak die nog eens 7 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe. Tomaten toevoegen en 3 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe en laat de soep afgedekt 20 minuten koken. Balsamico azijn toevoegen en de soep op smaak brengen met zout en peper. Soep pureren. Basilicum met knoflook, pijnboompitten en kaas pureren. Olie in een dun straaltje erdoor kloppen. Opsmaak brengen met zout en peper. Soep verwarmen en over de borden verdelen. Soep garneren met een schepje pesto. |