Ossenstaartsoep 2 |
Ingrediënten: 1 ossenstaart in 6-8 stukken 20 gr boter 1 grote ui met schil in stukken 150 gr wortels in stukken 4 rijpe tomaten in stukken 1 teen knoflook geperst cayenne peper 1 bouquet garni van tijm, laurier en selderijblad 8 peperkorrels geplet 1 tl zout 1 el madera of port worcestersaus 2-3 el fijngesneden peterselie |
Bereidingswijze: Bak de ossenstaart en de groenten in een ruime pan aan. Voeg de knoflook en de cayenne peper toe. Voeg 1 ¼ liter water toe. Het bouquet, de peperkorrels en het zout voeg je ook toe. Breng de soep langzaam tegen de kook aan. Laat de bouillon minstens 5 uur trekken. Het mag niet koken. Na 5 uur moet het vlees loslaten van het bot. Leg een stuk kaas doek of een linnen theedoek zonder luchtjes in een zeef. Zet de zeef op een grote kom. Schenk de bouillon hierdoor. Haal de stukje ossenstaart uit het kaasdoek en haal het vlees van het bot. Voeg dit toe aan de gezeefde bouillon. Laat de bouillon afkoelen en zet hem afgedekt in de koelkast. Schep er eventueel het vet af en verwarm de soep langzaam opnieuw. Breng de soep op smaak met madera, worcestersaus en eventueel nog wat zout. Bestrooi de soep met peterselie… Smakelijk! |