Spinaziesoep van Janneke |
Ingrediënten: 300 gr verse spinazie boter om in te bakken 1 sjalot ½ l (kippen)bouillon 12 ml room 2 plakjes bladerdeeg 1 losgeklopt ei 1 el geraspte parmezaanse kaas zout en peper zeezout |
Bereidingswijze: Was de spinazie goed, droog hem en verwijder de harde steeltjes. Ongeveer 2 blaadjes per persoon achterhouden voor de garnering. Snipper de sjalot en bak hem glazig. Spinazie en de room toevoegen en al roerend stoven totdat de spinazie geslonken is. Spinazieroommengsel pureren en de kippenbouillon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Snijd het deeg in reepjes van ongeveer 1,5 cm. Beide uiteinden vastpakken en in tegengestelde richting draaien. Leg de spiraaltjes op een licht ingevette bakplaat en strooi er parmezaanse kaas en zeezout over. Bak de spiraaltjes op 210 graden tot de mooi bruin zijn. Schuim de soep mooi op met de staafmixer en verdeel over de borden. Garneer met de overgebleven spinazie en de kaasspiraaltjes. |