Aspergesoep met paddestoelen |
Ingrediënten: 1 pak Knorr Soepbasis Room of basis cremesoep 300 gram witte asperges 75 gram bacon, in plakken 150 gram paddestoelen in reepjes (bijvoorbeeld champignons en oesterzwammen) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngeknipte peterselie |
Bereidingswijze: Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm. Bak de bacon krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Laat de plakken bacon uitlekken op keukenpapier en breek ze in kleine stukjes. Warm de Knorr Soepbasis Room op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de in repen gesneden paddestoelen toe met het citroensap en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de asperges toe en verwarm tot deze warm zijn. Garneer de soep met de krokant gebakken bacon en peterselie. |