Surinaamse Pindasoep



Ingrediënten:

1 prei
2 grote aardappelen
20 gr boter
Madame Jeanette peper
1 pot kippenbouillon
6-8 el pindakaas
2 el ketjap manis
zout
peper
1 hardgekookt ei
2 el fijn gehakt bleekselderij
Bereidingswijze:

Maak de groenten schoon, en snijd ze in kleine stukjes.
Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de preiringen en de
aardappelblokjes. Roer af en toe. Voeg de klein gesneden pepertjes toe, schenk
de bouillon en 8 dl water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep
20 minuten zachtjes koken. Snijd de stukjes kip (van de bouillon) in kleine
stukjes en roer ze vervolgens door de soep.

Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met het zout en de peper
(eventueel nog wat sambal). Laat de soep door en door warm worden. Hak het
gekookte ei in stukjes en garneer de soep met het ei en de bladselderij.

Home