Surinaamse Pindasoep |
Ingrediënten: 1 prei 2 grote aardappelen 20 gr boter Madame Jeanette peper 1 pot kippenbouillon 6-8 el pindakaas 2 el ketjap manis zout peper 1 hardgekookt ei 2 el fijn gehakt bleekselderij |
Bereidingswijze: Maak de groenten schoon, en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de preiringen en de aardappelblokjes. Roer af en toe. Voeg de klein gesneden pepertjes toe, schenk de bouillon en 8 dl water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Snijd de stukjes kip (van de bouillon) in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met het zout en de peper (eventueel nog wat sambal). Laat de soep door en door warm worden. Hak het gekookte ei in stukjes en garneer de soep met het ei en de bladselderij. |