Tempura met pikante dip



Ingrediënten:

1 dl sherry
1 cm gemberwortel fijn geraspt
2 el suiker
5 el ketjap manis
mespunt ve-tsin

50 gr rijstebloem
100 gr bloem
� tl bakpoeder
2 eiwitten losgeklopt
3-4 dl ijskoud koolzuurhoudend water
plantaardige frituurolie
12 grote garnalen
500 gr gemengde groenten:
shii-take
andere paddestoelen
broccoli
paprikareepjes
groene aspergepunten
etc.
Bereidingswijze:

Breng de sherry aan de kook en voeg de gemberwortel,
suiker, ketjap en ve-tsin toe. Breng de saus opnieuw
aan de kook, roer goed en laat 2-3 min zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en laat de saus trekken tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 80 graden. Maak het tempurabeslag
door de bloem en het bakpoeder te zeven boven een kom.
Voeg de eiwitten en het water toe en roer kort. Het mengsel
moet klonterig blijven! Verhit de frituurolie tot 180 graden.
Doop de garnalen in het beslag en frituur ze 2-3 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.
Frituur de groenten op dezelfde wijze. Serveer de tempura
direct met de lauwwarme dipsaus.







Home