Huzarensalade 2000



Ingrediënten:

2 grote aardappelen
zout
peper
1 winterwortel
� ongeschilde komkommer
1 rode paprika in dunne lange repen
2 augurken in dunne lange repen
2 zure appels in dunne partjes
200 gr pastrami of rauwe ham in lange plakken
4 el olijfolie
1 � el witte wijnazijn
1 � tl mosterd
1 � el kappertjes
1 � gedroogde tomaat in dunne reepjes
2 kleine takjes verse koriander
2 lente-uitjes fijngesneden
Bereidingswijze:

Kook de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Wortel met
zout beetgaar koken. Aardappel, wortel, komkommer, paprika,
augurk en appel in zo dun mogelijke ange plakken snijden
(gebruik een dunschiller.) Brede plakken nogmaals in e lengte
doorsnijden. Meng de ingredi�nten met de pastrami. Meng de olie,
azijn, mosterd, zout, peper, kappertjes en gedroogde tomaten tot
er een saus ontstaat. Leg de salade in een schaal, schenk de saus
erover en garneren met koriander en lente ui.








Home