Huzarensalade 2000 |
Ingrediënten: 2 grote aardappelen zout peper 1 winterwortel � ongeschilde komkommer 1 rode paprika in dunne lange repen 2 augurken in dunne lange repen 2 zure appels in dunne partjes 200 gr pastrami of rauwe ham in lange plakken 4 el olijfolie 1 � el witte wijnazijn 1 � tl mosterd 1 � el kappertjes 1 � gedroogde tomaat in dunne reepjes 2 kleine takjes verse koriander 2 lente-uitjes fijngesneden |
Bereidingswijze: Kook de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Wortel met zout beetgaar koken. Aardappel, wortel, komkommer, paprika, augurk en appel in zo dun mogelijke ange plakken snijden (gebruik een dunschiller.) Brede plakken nogmaals in e lengte doorsnijden. Meng de ingredi�nten met de pastrami. Meng de olie, azijn, mosterd, zout, peper, kappertjes en gedroogde tomaten tot er een saus ontstaat. Leg de salade in een schaal, schenk de saus erover en garneren met koriander en lente ui. |