Spruitjestaart



Ingrediënten:

5 plakken deeg voor hartige taart
500 gr kleine spruiten
2 eieren
1 dl room
zout, peper, nootmuskaat
75 gr geraspte jonge kaas
50 gr ardenner ham
25 gr amandelschaafsel



Bereidingswijze:

Laat het deeg ontdooien. Maak de spruiten schoon.
Blancheer ze 4 minuten in kokend water en spoel ze
af met koud water. Roer de eieren los met de room.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng
de kaas erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de deegplakken op elkaar en rol ze uit. Snijd het
deeg in een ronde cirkel van ca 27 cm doorsnede.
Bekleed er een ingevette springvorm mee. Verdeel
de hamreepjes over het deeg en leg de spruiten erop.
Schenk het roommengsel erover en bestrooi met
amandelschaafsel. Bak ca. 30 minuten in de oven.

Home