Aardappels gevuld met gehakt |
Ingrediënten: 4 grote aardappels (vastkokend!) zout 2 sjalotten (heel fijn gesnipperd) 1 kleine zure appel (in kleine blokjes) 1 tl citroensap � takje peterselie (fijn geknipt) 1 el olie 250 rundergehakt 1el tacokruiden zwarte peper 4 el gemalen belegen kaas |
Bereidingswijze: Aardappels schillen en wassen. Met een appelboor de aardappels in de lengte uithollen tot ca � cm van de wand en ca 1 cm van de onderkant. Van de onderkant een plakje afsnijden zodat hij rechtop kan staan. Kook de aardappels gaar. Besprenkel de appel met citroensap. Bak in een pan de sjalot, het gehakt en de kruiden. Roer de appel erdoor, daarna de peterselie, breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en vul de opening met het gehaktmengsel. Betrooi het geheel met kaas. Serveren met een lekkere salade. |