Atjar tjampoer



Ingrediënten:

100 gr witte kool
100 gr taug�
100 gr prinsessenboontjes
100 gram worteltjes
� komkommer geschild zonder zaad in stukjes
4 groene lomboks
8 el azijn
3 el gesnipperde uien
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 rode lombok ontpit en in lange repen
4 gepofte kemiries
1 � tl gemberpoeder
2 tl koenjit
2 el suiker
1 spriet sereh
zout
Bereidingswijze:

Was de groenten, en snijd alle groenten (kool, wortel, boontjes) in
kleine stukjes. Halveer de groene lomboks in de lengte. Kook alle
groenten, uitgezonderd de taug�. Laat de groenten uitlekken. Wrijf
de uien, knoflook, kemiries, gemberpoeder, koenjit met wat zout tot
een brij. Voeg er de azijn en de suiker aan toe en breng dit aan de
kook. Doe er als de azijn kookt de voorgekookte groenten (boontjes,
worteltjes, groene lomboks en komkommer) bij en op het laatst de
kool en de taug� en de reepjes rode lombok. Laat dit alles nog 1
minuut doorkoken. (in jampotten lang houdbaar)







Home