Paddestoelen kaas quiche |
Ingrediënten: 100 gr bloem � tl verkruimelde tijm zout 40 gr koude boter in blokjes 20 gr boter 1 ui fijn gesnipperd 1 kleine rode paprika in blokjes 300 gr paddestoelen in kleine stukjes 150 gr grof geraspte belegen kaas 2 eieren 1 el cr�me fraiche zout peper nootmuskaat 1 tl verse tijmblaadjes 1 takje tijm |
Bereidingswijze: Kneed een deeg van de bloem, 40 gr boter, de verkruimelde tijm en zout. Voeg 3 el water toe en kneed het deeg goed door. Laat het in het plastic 30 min rusten in de koelkast. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik in de bodem gaatjes. Houd een beetje deeg over en snijd hier paddestoelvormpjes van. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter en bak hierin de paprika en de ui 5 minuten. Voeg de paddestoelen toe en bak op hoog vuur ongeveer 8 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de kaas door het mengsel. Laat het mengsel iets afkoelen en verdeel het over de bodem. Klop de eieren los met de cr�me fraiche, zout, peper, nootmuskaat en tijm. Giet het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in 35 minuten gaar. Bak de paddestoelen van het deeg 20 minuten mee. Quiche garneren met takjes tijm en de deegpaddestoelen. |