Paddestoelen kaas quiche



Ingrediënten:

100 gr bloem
� tl verkruimelde tijm
zout
40 gr koude boter in blokjes

20 gr boter
1 ui fijn gesnipperd
1 kleine rode paprika in blokjes
300 gr paddestoelen in kleine stukjes
150 gr grof geraspte belegen kaas
2 eieren
1 el cr�me fraiche
zout
peper
nootmuskaat
1 tl verse tijmblaadjes
1 takje tijm
Bereidingswijze:

Kneed een deeg van de bloem, 40 gr boter, de verkruimelde tijm en zout.
Voeg 3 el water toe en kneed het deeg goed door. Laat het in het plastic
30 min rusten in de koelkast.

Bekleed een taartvorm met het deeg en prik in de bodem gaatjes.
Houd een beetje deeg over en snijd hier paddestoelvormpjes van.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de boter en bak hierin de paprika en de ui 5 minuten.
Voeg de paddestoelen toe en bak op hoog vuur ongeveer 8 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de kaas door het mengsel.
Laat het mengsel iets afkoelen en verdeel het over de bodem.
Klop de eieren los met de cr�me fraiche, zout, peper, nootmuskaat en tijm.
Giet het eimengsel over de vulling. Bak de quiche in 35 minuten gaar.
Bak de paddestoelen van het deeg 20 minuten mee.
Quiche garneren met takjes tijm en de deegpaddestoelen.

Home