Surinaamse huzarensalade |
Ingrediënten: 750 gr aardappelen 2 grote gekookte bieten 1 kleine ui 1 appel augurk 1 blikje smack 125 gr geraspte kaas 4-6 el mayonaise 2 afgestreken el mosterd 2 el nat van de augurk uit potje 2 el azijn 1 dl water 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels 2 tl suiker zout 1 el worcestersaus zwarte peper 2 tl paprikapoeder 1 tl nootmuskaat 1 tl suiker |
Bereidingswijze: Schil de aardappels en zet ze op met een snufjes zout. Kook de aardappels goed droog als ze gaar zijn. Stamp de aardappels fijn en laat ze afkoelen. Schil de bieten, spoel ze af, rasp ze fijn en doe in een pan met azijn, water, laurier, kruidnagel, suiker en een snufje zout. Breng de bietjes aan de kook en laat ze ongeveer 10 minuten koken. Laat het geheel goed uitlekken en haal de kruidnagel en laurier eruit. Laat afkoelen. Schil de appel en de ui en snipper deze fijn. Snijd de augurk en de smack in kleine stukjes en meng met de aardappels, bieten, ui, appel, en de kaas. Voeg dan de mayonaise, mosterd, augurkennat, worcestersaus, peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat en suiker. Roer alles goed door de salade en zet in de koelkast. Garneer met gekookte eieren, sla en peterselie. Geef er stokbrood bij. |