Surinaamse huzarensalade



Ingrediënten:

750 gr aardappelen
2 grote gekookte bieten
1 kleine ui
1 appel
augurk
1 blikje smack
125 gr geraspte kaas
4-6 el mayonaise
2 afgestreken el mosterd
2 el nat van de augurk uit potje
2 el azijn
1 dl water
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 tl suiker
zout
1 el worcestersaus
zwarte peper
2 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl suiker
Bereidingswijze:

Schil de aardappels en zet ze op met een snufjes zout.
Kook de aardappels goed droog als ze gaar zijn. Stamp
de aardappels fijn en laat ze afkoelen. Schil de bieten,
spoel ze af, rasp ze fijn en doe in een pan met azijn,
water, laurier, kruidnagel, suiker en een snufje zout.
Breng de bietjes aan de kook en laat ze ongeveer
10 minuten koken. Laat het geheel goed uitlekken en haal
de kruidnagel en laurier eruit. Laat afkoelen. Schil
de appel en de ui en snipper deze fijn. Snijd de augurk
en de smack in kleine stukjes en meng met de aardappels,
bieten, ui, appel, en de kaas. Voeg dan de mayonaise,
mosterd, augurkennat, worcestersaus, peper, zout,
paprikapoeder, nootmuskaat en suiker. Roer alles goed
door de salade en zet in de koelkast.

Garneer met gekookte eieren, sla en peterselie. Geef er stokbrood bij.





Home