Recepten voor de bbm



Zuider zuiden brood
350 gr witte bloem
4 gr instant gist
5 gr zout
1 tl suiker
2 el olie
210 ml melk
1 � tl marjolein
1 � tl basilicum
� tl oregano
1 � tl tijm

Tarwebrood
260 ml. water
15 gr boter
225 gr witte bloem
210 gr volkorenmeel
2 el suiker
5 ml zout
1� el melkpoeder(Elk, van Campina)
7 gr gist

Maisbrood
375 gr bloem
125 gr ma�smeel
2 tl gist
2 el melkpoeder
4 el gluten
1 el witte basterdsuiker
2 el (olijf)olie
1 eierdooier
300 cc water
2 tl zout
2 el citroensap

Landbrood
1 tl gist
� el. bruine basterd
350 gr bloem
50 gr volkorenmeel
100 gr roggemeel
ongeveer 320 ml water of melk (ligt aan je BBM)
2 el olijfolie
2 tl zout

Waldkorn
350 gr Surprima plus van Soezie
200 gr Waldkorn mix van Soezie
150 ml spuitwater en 15O ml water (of 300 ml water)
een grote eetlepel noten olie
7 gram droge gist

Kaasbieslook brood
250 gram all-in mix voor wit brood
100 ml water
50 ml melk
75 geraspte oude kaas
2 handenvol fijngeknipte bieslook

Achels brood
13 gr verse gist
305 ml water (+later 3 el bijgevoegd
omdat het te droog was)
52 gr boekweit meel
57 gr speltmeel
42 gr gierst (semoule fine)
50 gr roggemeel
50 gr polenta
250 gr surfinabloem van Soezie
10 gr bakkerszout
5 gr moutextract
15 gr fijne witte suiker
na de piep toegevoegd:
50 gr gehakte walnoten+15 gr sesamzaad

Chocoladebrood
210 ml handwarm water
10 gr suiker
1 tl zout
3 el ongezoete cacao
1 zakje vanille suiker
2 el losgeklopt ei
1 el zonnebloemolie
7 gr gedroogde gist
350 gr bloem
5 el in stukjes gehakte pure chocolade

Fries suikerbrood
350 gram bloem
10 gram gist
snufje zout
2,5 dl melk (lauwwarm)
200 gram verguisde suikerklontjes
2 tl kaneel
Pas op voor je broodvorm!
Spek-kaas-ui brood
1 � tl gist
2 tl suiker
175 gr fijn voltarwemeel (Soezie)
275 gr Surprima plus (Soezie)
1 el melkpoeder
1 � tl zout
� tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 el mayonaise met olijfolie
1 el tomatenketchup
260 cc water
Voeg toe na de piep
35 gram vers geraspte Grana Padano (of Parmezaanse kaas)
60 gram uitgebakken spekblokjes*
35 gram gefruite gesnipperde ui**
*Bak de spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit en
laat in een vergiet uitlekken.
**Fruit de gesnipperde ui in het spekvet met een klein
beetje olijfolie op zacht vuur en laat in een vergiet uitlekken.

Kaneelrozijnen brood
500 gr bloem wit
125 ml water
175 ml melk
25 gr boter
1 ei
7 gr kaneel
100 gr witte basterdsuiker
3 gr zout
6 gr gedroogde gist
75 gr rozijnen

Pompoenpitten brood
2.8 gr gist
300 gr volkoren tarwemeel (Soezie Fijn Voltarwe)
100 gr tarwebloem (Soezie Surprima)
255 gr water
1 � tl (8 gr) zout
� tl (3 gr) fijne suiker
� tl gemalen koriander (toko)
1 � el (25 ml) pompoenpit olie
60 gr pompoenpitten

Indisch brood
1 zakje nasikruiden (conimex of improba)
350 gr water
1 � el suiker
2 el olijfolie
3 el ketjap (niet de zoete)
250 gr grof volkorenmeel
175 gr wit meel
2 el gluten
2 el currypasta (patak's, mild)
5 gr gist
De nasikruiden wellen in 50 gr heet water.
Alles in de bbm doen (er is nu dus nog maar
300 gr water) en bakken op de gewone stand.

Karnemelk brood
500 gram bloem
400 ml karnemelk
zakje bakpoeder
theelepel zout

Dore brood
300 gr zelfrijzend bakmeel (of 300 gram meel en 7 gr droge gist)
300 dl karnemelk (liefst halfvol)
150 gr bruine basterdsuiker
250 rozijnen, vijgen, dadels of andere gedroogde of gekonfijte vruchten
10 walnoten (of andere noten)
2 el koekkruiden

Donker brood
7 gr gist
250 gr Waldkornmix (Soezie Club)
125 gr Boerenpit (Soezie Club)
125 gr Meergranenmix
50 gr gebroken lijnzaad
25 gr zonnepitten
330 ml water
30 ml olijfolie

Knoflook brood
1 pak Koopmans witbrood mix.
1 el cajun kruiden
30 cc olijfolie
1 el gevriesdroogd uitjes
1 tl gedroogd basilicum of Italiaanse kruiden
1 tl silvo knoflook kruiden
vers gemalen 4 seizoenen peperkorrels (naar smaak)
1 tl zout




Home