Recepten voor de bbm 2 |
Browniebrood 230 ml water 60 gr cacaopoeder 2 tl gedroogde gist 450 gr witte bloem 150 gr suiker 2 tl zout 25 gr boter 1 ei 1 eigeel 60 gr walnoten, gehakt. Het water aan de kook brengen en daarin de cacao oplossen. Af laten koelen tot ca. 35 graden C. In de broodbakmachine doen, samen met de overige ingredi�nten behalve de noten. De noten toevoegen bij de piep. Gebruik het programma voor zoetbrood. Courgettebrood 125 gr geraspte courgette 1,5 dl lauw water 50 gr boter 3 el honing 2 tl zout 1 tl sinaasappelrasp 350 gr volkorenmeel 100 gr witte bloem 1 1/2 tl gedroogde gist Basisprogramma. Omdat de courgettes veel vocht loslaten is het nodig na ca. 5 min. te controleren of het deeg niet te nat is. Zonodig meel toevoegen. Grieks eilandbrood 250 ml warm water 25 gr boter 50 ml magere yoghurt 2 el gehakte zwarte olijven 125 gr feta geraspt 450 gr witte bloem 1-1/2 el honing 1 kleine el zout 1/4 tl knoflookpoeder (of naar smaak) 1 tl gedroogde basilicum 3/4 tl gedroogd dille-groen 1 1/4 tl gedroogde gist Kaas-uienbrood 2,4 dl melk 1 ei 1 el zout 1 el suiker 25 gr boter 125 gr witte bloem 325 gr volkorenmeel 1 gehakte ui 1/2 thl. knoflookpoeder 11/2 gr gist 125 gr geraspte kaas (zie volgende kolom voor vervolg) Basis programma gebruiken. Uien en kaas toevoegen bij de piep of zo mogelijk nog later. Als je echt nog stukjes (gesmolten) kaas in het brood wilt terugvinden moet je de kaas toevoegen als het kneden (bijna) is afgelopen. Dus eventueel het deeg even uit de broodbakmachine halen en met de hand grof geraspte of in blokjes gesneden kaas erdoor kneden. Kaneel-Rozijnenbrood 1 Benodigdheden voor een brood van 800 gram: 500 gr bloem wit 125 ml water 175 ml melk 25 gr boter 1 ei 7 gr kaneel 100 gr witte basterdsuiker. 3 gr zout 6 gr gedroogde gist 75 gr Rozijnen Karnemelkbrood 2 dl karnemelk 0,5 dl warm water 25 gr boter 2 el bruine suiker 50 gr havermout 150 gr volkorenmeel 300 gr witte bloem 1 el cacao 3/4 el zout 2 tl gedroogde gist Havermout en uurtje van te voren in de karnemelk te weken zetten. Portugese Zoet Brood 450 gr witte bloem 2 grote eieren en melk, totaal 1 cup 1 tl zout 45 gr boter 1 el citroenrasp 1 sinaasappelrasp 1 zakje vanillesuiker 1 1/2 tl gist 6 el suiker Rozemarijnbrood 2,5 dl lauw water 150 gr witte bloem 300 gr volkorenmeel 2 tl zout 1 tl gemalen peper 1 el suiker 40 gr boter 1-1/2 tl geperste knoflook 1 el gedroogde peterselie 1 el gedroogde rozemarijn 1-1/2 tl gedroogde oregano 1 1/4 tl gedroogde gist |
Rozemarijn Cranberrybrood 100 gr suiker 100 gr boter 125 ml karnemelk 4 eieren zakje vanillesuiker 1 el citroenrasp 450 gr witte bloem 2 tl 'baking soda' (verkrijgbaar bij de toko) 2 tl zout 1 tl gedroogde rozemarijn 1 potje cranberries 50 gr gehakte hazelnoten. Schwartzwalderkirsch Brood 240 ml water 40 gr cacaopoeder oplossen in kokend water* 1-1/2 tl gedroogde gist 425 gr witte bloem 75 gr suiker 1/2 el zout 25 gr boter 1 eigeel 1 1/2 tl gedroogde gist klein potje kersen uitgelekt 25 ml rum of kirsch *wel af laten koelen! Speltbrood met studentenhaver 250 gr speltbloem 250 gr speltmeel 310 ml water 12 g verse gist of 6 g droge gist 10 gr boter 10 gr suiker 8 gr zout 100 � 200 gr studentenhaver Ui - dillebrood Het is bij dit brood heel belangrijk dat alle ingredi�nten tenminste op kamertemperatuur zijn.. 240 ml water 200 ml cottage cheese 1/2 bekertje zure room 1 klein eitje 450 gr witte bloem 1/4 tl baking soda (verkrijgbaar bij de toko) 3 el suiker 4 el fijngesneden ui 3 el dillezaad 1 - 1/2 el boter 3/4 el zout 1 1/2 tl gist Wortel-thijm Brood 180 ml lauw water 1 1/4 tl gedroogde gist 325 gr volkorenmeel 100 gr roggemeel 2 el honing 3/4 el zout 1-1/2 el gedroogde thijm 200 gr grofgeraspte wortel 20 gr boter De wortels kunnen veel vocht afgeven. Controleer na ca. 5 minuten of het deeg niet te nat is. Voeg eventueel nog wat bloem toe. Zweeds Roggebrood 250 gr melk 50 gr boter 2 el honing of stroop 350 gr volkorenmeel 150 gr rogge 2 el bruine suiker 1 el cacao 1 el sinasappelrasp 1 tl anijszaad, licht gekneusd 1/2 tl karwijzaad 1 el zout 1-1/4 tl gedroogde gist Bananenbrood 60 ml zure room of yoghurt 150 ml water 1 1/2 tl gedroogde gist 125 gr witte bloem 300 gr volkorenmeel 50 gr havermout 3/4 el zout 2 el honing 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl kaneel 20 gr boter 1 ei 1 1/2 banaan in dunne plakjes gesneden eventueel ca. 50 gram rozijnen Kaneel-rozijnenbrood 2 240 ml water 1 ei 3/4 el zout 30 gr boter 4 el suiker 4 el honing 1 zakje vanillesuiker 400 gr witte bloem 1/2 el kaneel 1 1/2 el gist 150 gr rozijnen https://www.bakkerswereld.org/ https://www.aveve.be/soezie/ned/recepten/ https://home.hccnet.nl/ws.van.leeuwen/allerecepten.htm https://www.g-it.nl/miranda4me/Receptenlist.asp https://broodbakrecepten.boogolinks.nl/ https://broodbakken.favorietje.nl/ |