Lemon curd teabread



Ingrediënten:

1,25 dl melk
25 gr boter
� witte brood mix (koopmans)
1 ei
� el suiker

110 gr witte basterdsuiker
65 ml citroensap
1 ei
45 gr boter
1 kleine appel
50 gr amandelschaafsel
Bereidingswijze:

Verwarm de melk met de boter tot handwarm. Doe de broodmix in een kom, mix met
de mixer de melk, boter, het ei, en suiker erdoor. Kneed tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt 20 minuten rijzen. Doe de basterdsuiker, citroensap, ei
en de boter in een vuurvaste kom en hang deze boven een pan heet water (au bain marie)
Roer 6-8 minuten tot het mengsel dik wordt. Laat afkoelen. Snijd de appel in stukjes.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Rol op een met bloem bestrooid werkblad het deeg uit tot een rechthoekige lap.
Bestrijk het deeg met de lemoncurd, bestrooi het met appel en amandelschaafsel.
Rol het deeg op en snijd het in plakken. Leg ze in een ingevette springvorm en
laat nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 210 graden en bak het brood
in ca 15 minuten gaar.

Home