Lemon curd teabread |
Ingrediënten: 1,25 dl melk 25 gr boter � witte brood mix (koopmans) 1 ei � el suiker 110 gr witte basterdsuiker 65 ml citroensap 1 ei 45 gr boter 1 kleine appel 50 gr amandelschaafsel |
Bereidingswijze: Verwarm de melk met de boter tot handwarm. Doe de broodmix in een kom, mix met de mixer de melk, boter, het ei, en suiker erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 20 minuten rijzen. Doe de basterdsuiker, citroensap, ei en de boter in een vuurvaste kom en hang deze boven een pan heet water (au bain marie) Roer 6-8 minuten tot het mengsel dik wordt. Laat afkoelen. Snijd de appel in stukjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Rol op een met bloem bestrooid werkblad het deeg uit tot een rechthoekige lap. Bestrijk het deeg met de lemoncurd, bestrooi het met appel en amandelschaafsel. Rol het deeg op en snijd het in plakken. Leg ze in een ingevette springvorm en laat nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 210 graden en bak het brood in ca 15 minuten gaar. |