Broodstengels alla Patrick



Ingrediënten:

250 gram witte of bruine broodmix
1 el gedroogde tijm
4 el kruidenolie peterselie knoflook











Bereidingswijze:

Meng de broodmix met 1 tl tijm, 150 ml lauwwarm water en 2 el kruidenolie.
Draai dit tot een soepel deeg. Dek de kom af met plastic en laat dit rijzen
ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bakpapier op 2 platen invetten met de rest van de kruidenolie, gelijkmatig
bestrooien met de tijm. Deeg in ca. 24 stukjes verdelen. En vorm hiervan dunne potloden.
(Denk aan een soepstengel) Leg de broodstengels op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
Rol de broodstengels door de olie en kruiden zodat ze helemaal bedekt zijn.
Bak de stengels in ongeveer 10 minuten gaar. Zet de oven uit,
deur op een kier en laat zo de broodstengels nog 10 minuten krokant worden.
Laten afkoelen en tot gebruik in een afgesloten bus bewaren.

Tip:
� Bestrooi de stengels eens met sesamzaad of maanzaad.
� Experimenteer eens met kruiden (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden)

Home