Chocolade-truffel-taart



Ingrediënten:

300 gram Amaretti verkruimeld
6 el sinaasappellikeur
500 gr bittere chocolade, in stukjes
125 gr zachte boter
2 grote eidooiers
3 1/4 dl slagroom



Bereidingswijze:

Week de amaretti 20 minuten in de likeur. Smelt de chocolade in een kom boven
een pan met heet water. Roer van het vuur af de boter en de eidooiers erdoor.
Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom half stijf en spatel dit door het
chocolademengsel.
Leg om en om lagen geweekte amaretti en chocolademengsel in de vorm. Eindig met
een laag chocolademengsel. Laat de taart 5 uur opstijven in de koelkast. Knip
uit stevig papier een leuke vorm (bijv.een hart of ster) en leg het papier op
de taart. Bestuif de taart nu met poedersuiker, zodat het patroon op de taart
achterblijft.

Home