Gevuld Portugees brood |
Ingrediënten: 400 gram zelfrijzend bakmeel 2 theelepels zout versgemalen zwarte peper 150 gram harde Hollandse geitenkaas 6 zongedroogde tomaten (op olie) 100 gram groene olijven zonder pit 2 teentje knoflook 2 eieren 0.5 deciliter melk 1 eetlepel olijfolie bakpapier |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190�C. Meng 375 g van het bakmeel met het zout en peper. Snijd de kaas in blokjes, de tomaten in stukjes en de olijven in ringetjes. Pel de knoflook en snipper het fijn. Roer de eieren los met de melk en de olijfolie. Meng het bakmeelmengsel met de helft van de kaas, de tomaten, olijven, knoflook en het eimengsel tot een deeg. Verdeel de rest van de kaas over het brood. Bestrooi het brood met de rest van het bakmeel. Bekleed een ronde, hoge vorm (doorsnede ca. 20 cm) met bakpapier en laat het papier tot iets boven de rand komen. Leg het deeg in de vorm en bak het in ca. 45 minuten gaar. |