Kaneel brood |
Ingrediënten: olie om in te vetten 250 gr witte broodmix 30 gr witte basterd suiker 1 ei 1,3 dl lauw warm water bloem om te bestuiven 50 gr lichtbruine basterdsuiker 4 tl kaneelpoeder sinaasappelrasp van 1 sinaasappel 50 gr gepelde blanke hazelnoten 100 gr blanke rozijnen 25 gr boter honing |
Bereidingswijze: Doe de broodmix samen met de basterdsuiker, het ei, en het water in de broodbak machine. Laat de machine een deeg kneden. Neem het deeg uit de machine en leg dit op een bestoven werkblad. Rol het uit tot een flinke lap. Meng de bruine basterd suiker met de kaneel, de sinaasappelrasp, de noten en de rozijnen. Smelt de boter en bestrijk hiermee de deeglap tot 1 cm van de rand. Verdeel het notenmengsel over de lap en rol hem op. Leg het brood in een bakvorm en laat het deeg op een warme plek rijzen. (ongeveer 30 minuten) Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood in 25 minuten gaar. Laat het brood uitdampen en besmeer het met honing. |