Kaneel brood



Ingrediënten:

olie om in te vetten
250 gr witte broodmix
30 gr witte basterd suiker
1 ei
1,3 dl lauw warm water
bloem om te bestuiven
50 gr lichtbruine basterdsuiker
4 tl kaneelpoeder
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
50 gr gepelde blanke hazelnoten
100 gr blanke rozijnen
25 gr boter
honing



Bereidingswijze:

Doe de broodmix samen met de basterdsuiker, het ei, en het water
in de broodbak machine. Laat de machine een deeg kneden.

Neem het deeg uit de machine en leg dit op een bestoven werkblad.
Rol het uit tot een flinke lap.

Meng de bruine basterd suiker met de kaneel, de sinaasappelrasp,
de noten en de rozijnen.

Smelt de boter en bestrijk hiermee de deeglap tot 1 cm van de rand.
Verdeel het notenmengsel over de lap en rol hem op. Leg het brood
in een bakvorm en laat het deeg op een warme plek rijzen. (ongeveer 30 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood in 25 minuten gaar.

Laat het brood uitdampen en besmeer het met honing.

Home