Koek, cake en ontbijtkoek



Ingrediënten:

Benodigdheden kruidkoek
200 gr tarwevolkoren meel
1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden)
120 ml stroop (suikervrij)
6 gr speculaas kruiden
6 gr bakpoeder
1,6 dl melk
2 ml zoetstof
eventueel: krentjes, rozijnen of gedroogde abrikozen

Benodigdheden ontbijtkoek
200 gr rogge meel
6 gr speculaas kruiden
120 ml stroop (suikervrij)
6 gr bakpoeder
0,8 ml (magere) melk

Benodigdheden kruidcake
125 gr boter
125 gr basterd suiker
3 eieren
150 gr bloem
1 el kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl zout
75 gr krenten
75 gr rozijnen
Bereidingswijze:

Bereiden kruidkoek en ontbijtkoek
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingredi�nten door elkaar
tot een glad beslag. Vul een licht ingevette cake met het beslag en bak
af in een uur en een kwartier. Haal de koek pas uit de oven als hij helemaal
is afgekoeld.

Bereiden kruidcake:
Roer de boter en de basterdsuiker romig en roer de eieren er 1 voor 1 doorheen.
Roer de kruiden door de bloem en zeef de bloem. Doe een schepje bloem door de
krenten en rozijnen. Klop de eieren, suiker en boter nog 5 minuten en schep de
bloem er in gedeelten doorheen. Schep de krenten en rozijnen erdoor en doe het
deeg in een ingevette cakevorm. Zet de vorm onder in een voorverwarmde oven van
175 graden en bak de cake in 50 minuten gaar.












Home