Koek, cake en ontbijtkoek |
Ingrediënten: Benodigdheden kruidkoek 200 gr tarwevolkoren meel 1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden) 120 ml stroop (suikervrij) 6 gr speculaas kruiden 6 gr bakpoeder 1,6 dl melk 2 ml zoetstof eventueel: krentjes, rozijnen of gedroogde abrikozen Benodigdheden ontbijtkoek 200 gr rogge meel 6 gr speculaas kruiden 120 ml stroop (suikervrij) 6 gr bakpoeder 0,8 ml (magere) melk Benodigdheden kruidcake 125 gr boter 125 gr basterd suiker 3 eieren 150 gr bloem 1 el kaneel 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl nootmuskaat 1 tl zout 75 gr krenten 75 gr rozijnen |
Bereidingswijze: Bereiden kruidkoek en ontbijtkoek Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag. Vul een licht ingevette cake met het beslag en bak af in een uur en een kwartier. Haal de koek pas uit de oven als hij helemaal is afgekoeld. Bereiden kruidcake: Roer de boter en de basterdsuiker romig en roer de eieren er 1 voor 1 doorheen. Roer de kruiden door de bloem en zeef de bloem. Doe een schepje bloem door de krenten en rozijnen. Klop de eieren, suiker en boter nog 5 minuten en schep de bloem er in gedeelten doorheen. Schep de krenten en rozijnen erdoor en doe het deeg in een ingevette cakevorm. Zet de vorm onder in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak de cake in 50 minuten gaar. |