Olijvenbrood |
Ingrediënten: 25 gram verse gist 1 tl suiker 2 tl zout 0,5 el venkelzaad 500 gram bloem 5 el olijfolie 150 gram salami (in dikke plakken) 150 gram zwarte olijven (zonder pit) |
Bereidingswijze: Los de gist met de suiker op in ca 1 dl handwarm water. Laat het mengsel 10 minuten staan. (droge gist kun je direct mengen met de bloem) Meng het zout en het venkelzaad door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel, de olijfolie en 2,5 dl handwarm water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed ca 5 minuten goed door voor een luchtig deeg. Vorm een bal van het deeg en leg het in een met bloem bestoven kom. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats. Snijd de salami in blokjes en hak de olijven grof. Kneed de salami en de olijven door het deeg. Vorm een grote bol van het deeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif het deeg met bloem en laat het nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak het brood in 40 minuten gaar. |