Uien olijven brood



Ingrediënten:

2,5 el olijfolie
bloem om mee te bestuiven
2 rode uien
500 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
mespunt cayennepeper
100 gr groene olijven zonder pit
4 el gehakte bieslook
2 eieren
1,5 dl melk


Bereidingswijze:

Vet een bakplaat in met een � el olijfolie en stuif de bloem erover.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn. Verhit de
rest van de olie en fruit hierin de ui en laat deze afkoelen. Zeef het
bakmeel en het zout boven een kom. Voeg de paprikapoeder en de
cayennepeper toe. Hak de olijven fijn.

Schep de olijven, uien en de bieslook door de bloem. Voeg de
losgeklopte eieren en melk in gedeelten toe. Kneed tot een zacht
niet plakkerig deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en
kneed het met een koele hand nog 2 minuten door. Vorm er een brood van en
leg dit op de bakplaat. Bak het brood in het midden van de oven 35-40
minuten tot het licht gerezen en lichtbruin is. Laat het daarna afkoelen
op een rooster.

Home