Uien olijven brood |
Ingrediënten: 2,5 el olijfolie bloem om mee te bestuiven 2 rode uien 500 gr zelfrijzend bakmeel 1 tl zout 1 tl paprikapoeder mespunt cayennepeper 100 gr groene olijven zonder pit 4 el gehakte bieslook 2 eieren 1,5 dl melk |
Bereidingswijze: Vet een bakplaat in met een ½ el olijfolie en stuif de bloem erover. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en laat deze afkoelen. Zeef het bakmeel en het zout boven een kom. Voeg de paprikapoeder en de cayennepeper toe. Hak de olijven fijn. Schep de olijven, uien en de bieslook door de bloem. Voeg de losgeklopte eieren en melk in gedeelten toe. Kneed tot een zacht niet plakkerig deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het met een koele hand nog 2 minuten door. Vorm er een brood van en leg dit op de bakplaat. Bak het brood in het midden van de oven 35-40 minuten tot het licht gerezen en lichtbruin is. Laat het daarna afkoelen op een rooster. |