Witte chocolade-ijstaart



Ingrediënten:

200 gr witte chocolade
� l melk
4 eierdooiers
100 gr suiker
1 � dl slagroom
400 gr aardbeien
citroen
100 gr poedersuiker


Bereidingswijze:

Breek de chocolade en doe dit met de melk in de pan. Breng dit aan de kook.
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een witte cr�me. Giet hier
de chocolademelk bij. Doe dit alles in de pan en laat het al roerend warm worden
(het mag NIET meer koken) Draai de hittebron uit. Klop de slagroom stijf en
spatel dit door het chocolademengsel. Spoel een kunststof puddingvorm uit en
giet hier het mengsel in tot 1 cm onder de rand. Sluit de vorm af met een deksel
of folie. Zet de vorm 6 uur in de diepvries. Pers de citroen uit. Pureer in een
kom de aardbeien en doe er de poedersuiker en de citroen door. Roer alles goed
door elkaar en wrijf het door een zeef. Dompel de puddingvorm even onder in koud
water en stort hem op een schaal. Schep de saus over de taart.

Home