Witte chocolade-ijstaart |
Ingrediënten: 200 gr witte chocolade ¼ l melk 4 eierdooiers 100 gr suiker 1 ½ dl slagroom 400 gr aardbeien ½ citroen 100 gr poedersuiker |
Bereidingswijze: Breek de chocolade en doe dit met de melk in de pan. Breng dit aan de kook. Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een witte crème. Giet hier de chocolademelk bij. Doe dit alles in de pan en laat het al roerend warm worden (het mag NIET meer koken) Draai de hittebron uit. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het chocolademengsel. Spoel een kunststof puddingvorm uit en giet hier het mengsel in tot 1 cm onder de rand. Sluit de vorm af met een deksel of folie. Zet de vorm 6 uur in de diepvries. Pers de citroen uit. Pureer in een kom de aardbeien en doe er de poedersuiker en de citroen door. Roer alles goed door elkaar en wrijf het door een zeef. Dompel de puddingvorm even onder in koud water en stort hem op een schaal. Schep de saus over de taart. |