Griekse gehaktballetjes |
Ingrediënten: 1 ui gesnipperd 2 sneetjes oud brood geweekt in melk 3 teentjes knoflook fijngesnipperd 1 citroen in plakjes 1 ei 2 tl oregano 750 gr rundergehakt zout en peper olijfolie 2 eieren sap van 1 citroen 30 gr boter 2 el bloem ¼ l bouillon 2 el fijngehakte peterselie |
Bereidingswijze: Knijp het brood uit en meng het samen met de knoflook, het ei, de oregano en de gesnipperde ui door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak de balletjes in de olijfolie op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm de bouillon voor de saus. Klop de eieren los met het citroensap. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en roer enkele minuten. Giet langzaam bijna alle warme bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf stevig roeren. Voeg de rest van de bouillon (let op dat het niet te heet is anders gaat het schiften) bij het eimengsel en klop dit bij de saus. De saus mag nu niet meer koken! Giet deze saus over de gehaktballetjes. Garneer met de peterselie en plakjes citroen. |