Gehaktballetjes in tomatensaus |
Ingrediënten: 200 gr rundergehakt 200 gr lamsgehakt 1 ei 3 teentjes knoflook 4 el fijngesneden peterselie ½ tl nootmuskaat zout / peper 2 sneetjes witbrood ontkorst 2 el rode wijn 2 el olijfolie 1 ui fijngesneden 3 tomaten ontveld 1 dl kippebouillon |
Bereidingswijze: Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 el peterselie, nootmuskaat, zout en peper. Brood in de wijn weken en door het gehakt kneden. Van het gehakt mengsel ca. 30 balletjes kneden. Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes in 5 min bruin. Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe. Laat de balletjes een half uur sudderen in de saus. Neem de balletjes uit de pan en pureer de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de gehaktballetjes. Serveer warm of koud. |