Hartige sintletter |
Ingrediënten: 1 ei 4 sneetjes oud wit brood ontkorst 150 gr varkens of half om half gehakt 250 gr kalfs of rundergehakt snuf nootmuskaat snuf kruidnagelpoeder 6 gr zout peper 1 pakje roomboterbladerdeeg 1 eierdooier peperkorrels of jeneverbessen |
Bereidingswijze: Klop het ei los en leg de sneetjes brood erin. Laat het brood 5 minuten weken. Meng al het gehakt met het geweekte brood, de nootmuskaat, het kruidnagelpoeder, zout en flink wat peper. Bestuif je werkvlak met bloem. Leg 5 plakjes ontdooid bladerdeeg naast elkaar, laat ze elkaar licht overlappen. Doe dit ook met de ander 5 en rol beide plakken dun uit. Zorg ervoor dat ze dezelfde lengte en breedte hebben. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de lap bladerdeeg op bakpapier. Vorm van het gehakt een rol die net niet helemaal op de plak bladerdeeg past (korter!) Leg de gehaktrol op de bakplaat met bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg licht met eierdooier. Leg de ander lap er losjes overheen en maak er een mooie rol van. Zorg dat het allemaal losjes blijft. Vorm een mooie “ s “ Bestrijk het geheel met eierdooier en bestrooi met gekneusde peperkorrels. Bak de letter in het midden van de oven in 30-35 minuten goud-bruin. |