Kruidenboters en tapenades |
Boter tapenade met knoflook en kaas: Meng 50 gr zachte roomboter met 1 uitgeperst teentje knoflook, 25 gr geraspte kaas, 1/2 tl tijm (vers), peper en zout naar smaak. 90 ml olijfolie Thaise boter: Meng 50 gr zachte boter met 2 el geroosterde sesamzaadjes, 2 el koriander (fijngehakt), en een paar druppels tabasco. Boter tapenade: Meng 50 gr zachte boter met 50 gr fijngehakte olijven en 2 fijngehakte ansjovis. Tapenade verte: Draai fijn in de keukenmachine 200 gr groene olijven 75 gr blanke amandelen 10 ansjovisfilets op olie 2 el kappertjes uitgelekt 1,5 dl olijfolie 2 el citroensap |
Rode tapenade: draai fijn in de keukenmachine 75 gr zongedroogde tomaten 1 el kappertjes 1 grote teen knoflook 300 gr verse peterselie 1 el limoensap Pesto tapenade: Draai fijn in de keukenmachine 3 eetlepels olijven (groen zonder pit) 2 teentje knoflook 30 gram pijnboompitten 30 gram basilicum(vers) 2 eetlepel parmezaanse kaas 3 eetlepel olijf olie zout en peper Zwarte tapenade Draai fijn in de keukenmachine 250 gram zwarte olijven of 30 gram kappertjes gemarineerde ansjovis naar smaak 3 tenen knoflook 1 deciliter olijfolie Serveren met warm stokbrood. Pomodor boter: Meng 50 gr zachte boter met 6 fijngehakte gedroogde tomaten en 1 el basilicum. |