Kruidenboters en tapenades



Boter tapenade met knoflook en kaas:
Meng
50 gr zachte roomboter met
1 uitgeperst teentje knoflook,
25 gr geraspte kaas,
1/2 tl tijm (vers),
peper en zout naar smaak.
90 ml olijfolie

Thaise boter:
Meng
50 gr zachte boter met
2 el geroosterde sesamzaadjes,
2 el koriander (fijngehakt),
en een paar druppels tabasco.

Boter tapenade:
Meng
50 gr zachte boter met
50 gr fijngehakte olijven en
2 fijngehakte ansjovis.

Tapenade verte:
Draai fijn in de keukenmachine
200 gr groene olijven
75 gr blanke amandelen
10 ansjovisfilets op olie
2 el kappertjes uitgelekt
1,5 dl olijfolie
2 el citroensap


Rode tapenade:
draai fijn in de keukenmachine
75 gr zongedroogde tomaten
1 el kappertjes
1 grote teen knoflook
300 gr verse peterselie
1 el limoensap

Pesto tapenade:
Draai fijn in de keukenmachine
3 eetlepels olijven (groen zonder pit)
2 teentje knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram basilicum(vers)
2 eetlepel parmezaanse kaas
3 eetlepel olijf olie
zout en peper

Zwarte tapenade
Draai fijn in de keukenmachine
250 gram zwarte olijven of
30 gram kappertjes
gemarineerde ansjovis naar smaak
3 tenen knoflook
1 deciliter olijfolie
Serveren met warm stokbrood.

Pomodor boter:
Meng
50 gr zachte boter met
6 fijngehakte gedroogde tomaten en
1 el basilicum.

Home