Pittige maïskoekjes



Ingrediënten:

2 eieren
5 el melk
125 gr bloem
1 el gesmolten boter
1 blik uitgelekte maïskorrels
3 fijngesneden lente-uitjes
zout, cayennepeper
olie
1 ¼ dl crème fraîche
3 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze:

Glad beslag kloppen van eieren, melk en bloem.
Boter, maïskorrels en lente-uitjes erdoor roeren
en mengsel op smaak brengen met zout en cayenne peper.

1 el olie verhitten in een koekenpan. Per koekje 1 el
beslag in de pan gieten. De koekjes aan elke kant 2-3
minuten bakken. Koekjes in gedeelten bakken. Voeg per
bakbeurt steeds nieuwe olie toe. Koekjes warm houden in de oven.

Crème fraîche en bieslook mengen en op smaak brengen met zout
en peper. Sausje bij de warme koekjes serveren.

Home