Shoarma loempia’s |
Ingrediënten: 1 pakje diepvriesbladerdeeg 250 gr shoarmavlees 50 gr taugé 2 lente/bosuitjes 2 eieren 2 el zonnebloemolie |
Bereidingswijze: Laat de lapjes bladerdeeg ontdooien. Verwerk het bladerdeeg zo koud mogelijk. Maak alle ingrediënten schoon en zorg dat ze in kleine stukjes zijn. Klop 1 ei los. Zet een kommetje met water klaar. Bedek de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het shoarmavlees in de olie. Schep het vlees in een kom en laat het een beetje afkoelen. Klop in een royale kom het andere ei los. Voeg de bosuitjes en de taugé toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg tenslotte het shoarmavlees toe en meng dit met de rest van de vulling. Leg op elk lapje bladerdeeg een hoopje vulling. Vouw het deeg dicht als een loempia. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak ze in ca 25 minuten lichtbruin en knapperig. |