Groentebriyani |
Ingrediënten: 1 ui, gehakt scheutje olie 1 fllinke aardappel in blokjes 150 gr sperziebonen 1 worteltje 150 gr minimais 200 gr bloemkool in stukjes 1 mespunt kaneel 3 kruidnagels 2 kardemonpeulen 250 gr basmatirijst 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 1 tl garam masala 1 tl kurkuma 1 tl cayennepoeder zout |
Bereidingswijze: Week de rijst 20 minuten in koud water en giet daarna af. Fruit de ui in een scheut olie. Voeg de kaneel, kruidnagel, kardemon en komijn toe. Laat dit even meebakken. Draai het vuur lager, voeg de aardappel, sperzieboontjes en de wortel toe, doe de deksel op de pan en laat even garen. Voeg daarna de bloemkool, de mais, de rijst, zout en de resterende sprecerijen toe, plus zoveel water dat de rijst 1 vinger onder water staat. Laat heel zachtjes koken met een deksel op de pan. In 12-14 minuten is alles gaar. Roer in tussentijd niet. |