Groentebriyani



Ingrediënten:

1 ui, gehakt
scheutje olie
1 fllinke aardappel in blokjes
150 gr sperziebonen
1 worteltje
150 gr minimais
200 gr bloemkool in stukjes
1 mespunt kaneel
3 kruidnagels
2 kardemonpeulen
250 gr basmatirijst
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl garam masala
1 tl kurkuma
1 tl cayennepoeder
zout
Bereidingswijze:

Week de rijst 20 minuten in koud water
en giet daarna af.
Fruit de ui in een scheut olie. Voeg de
kaneel, kruidnagel, kardemon en komijn toe.
Laat dit even meebakken. Draai het vuur lager,
voeg de aardappel, sperzieboontjes en de wortel
toe, doe de deksel op de pan en laat even
garen. Voeg daarna de bloemkool, de mais, de
rijst, zout en de resterende sprecerijen toe,
plus zoveel water dat de rijst 1 vinger onder
water staat. Laat heel zachtjes koken met een
deksel op de pan. In 12-14 minuten is alles gaar.
Roer in tussentijd niet.




Home