Hoenderbraai |
Ingrediënten: 4 kippenpoten 2 el olijfolie 150 ml witte wijn (droog) mespunt chilipoeder 1 tl gemalen komijn � tl gemalen zwarte peper � tl zout 125 ml mangochutney 2 el balsamico azijn 1 tl dijonmosterd 2 el tomatenketchup 2 el sojasaus |
Bereidingswijze: Leg de kippenpoten in een schaal. Meng in een plastic zak alle overige ingredi�nten door elkaar en giet het over de kippenpoten. Schenk de inhoud over de kippenpoten en laat minimaal 2 uur marineren. Braai of barbecue de kippenpoten minimaal 25 minuten op een heet rooster of hete braai of gewoon in de pan. Probeer de kip eerst gaar te laten worden door het rooster wat hoger te plaatsen of het vuur wat te temperen. En naar mate de kip gaarder wordt kun je het rooster lager zetten. Bestrijk tijdens het bakken de kip regelmatig met de marinade en keer hem regelmatig. |