Indiase eiercurry |
Ingrediënten: 8 eieren 500 gr vastkokende aardappelen 4 el olie 2 uien grof gesneden 2 el milde Indiase currypasta 4 dl kruidenbouillon 300 gr broccoliroosjes (diepvries of vers) 1 blik tomatenblokjes zout en peper 1 el fijngesneden verse koriander |
Bereidingswijze: Kook de eieren hard. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de ui en de currypasta. Schep de aardappelblokjes erdoor en roerbak ze ca 8 minuten mee. Voeg de bouillon, de broccoli en de tomaatblokjes toe. Zet het vuur laag en laat 10 minuten koken. Pel de eieren en halveer ze. Schep de eieren voorzichtig door de curry. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met koriander. Lekker met dahl: Verhit 2 el olie in de bak en bak 1 fijn gesneden (of 1 tl sambal oelek) zachtjes met 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ½ tl gemberpoeder en 1 tl peper tot alles gaat geuren. Schep de inhoud van 1 blik linzen (400 gr) met de helft van het vocht door de specerijen. Verwarm op laag vuur al omscheppend door. Maak de linzen eventueel fijn. |