Jachtschotel



Ingrediënten:

600 gr magere runderlapjes
4 uien
100 gr margarine
1 tl paprikapoeder
2 dl rode wijn
0,5 vleesbouillontablet
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1250 gr kruimige aardappels
1 pot rode kool (of verse)
2,5 dl melk
2 handappels
2 el paneermeel
nootmuskaat
tijm
zout
peper

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt 75gr margarine.
Bak de uien en het vlees ca. 4 minuten. Roer het paprikapoeder, de wijn, de tijm,
bouillontablet en 2 dl warm water door het vlees. Steek de kruidnagels in de
laurierblaadjes en doe ze erbij. Laat alles 2 uur sudderen.

Schil de aardappels. Kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af
en stamp ze fijn. Verwarm de melk en meng die erdoor, Breng het geheel op smaak met
zout en peper en nootmuskaat

Verwijder de laurierblaadjes. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Schep deze door het vlees.

Schep het vlees in een ovenvaste schaal. Verdeel de rode kool erover.
Schep daarop de puree. Bestrooi het geheel met paneermeel. Verdeel er 25 gr
margarine over. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de schotel in ca.
60 minuten warm worden.

Dit gerecht kun je een dag van te voren maken.

Home