Kip met groenten in witbier |
Ingrediënten: 200 gr winterwortel in stukjes 400 gr prei in ringen 250 gr sperziebonen 2 lente ui 5 bolletjes gember 500 gr kipfilet in blokjes peper en zout 1 tl gemberpoeder 25 gr boter 1 flesje witbier 150 ml kippenbouillon 2 el gembersiroop 1 el maïzena |
Bereidingswijze: Bestrooi de kipfilet met peper, zout en gemberpoeder. Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak de kip lichtbruin. Voeg de wortel, de prei, de gember, het bier, de kippenbouillon en de gembersiroop toe. Stoof met de deksel op de pan ca 45 minuten. Voeg de sperziebonen de laatste 15 minuten toe. Roer de maïzena met 2 el water glad en voeg dit al roerende aan de stoofpot toe. Breng op smaak met peper en zout, strooi de bosui erover. Lekker met aardappels in de schil. |