Kip-witlof-kaas-schotel |
Ingrediënten: 500 gr kipfilet 1 el gemengde kruiden (oriëntaals, Japans) 800 gr witlof 4 bosuitjes 200 gr champignons 2-3 el olijfolie 1 bekertje crème fraiche 100 gr gorgonzola of roquefort peper zout |
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in stukjes bestrooi ze met de kruiden. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de bosui in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak hierin de kip. Schep deze uit de pan en houd ze warm. Voeg de rest van de olijfolie toe en roerbak hierin de witlof, bosui en de champignons. Schep de crème fraiche erdoor en de kaas. Verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is. Meng de kipfilet erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met rosti. |