Roti pret |
Ingrediënten: 400 gr gele erwtjes 600 ml water 2 el gemalen komijnzaad 2 teentjes knoflook-100 ml olie zout en peper 1 kilo zelfrijzend bakmeel Vulling 1 600 gram champignons 2 grote uien 3 grote aardappelen 3 flinke tomaten 3 dl plantaardige olie 1/2 tl chilipeper 1 tl gemalen koriander 1 tl gemalen komijn -1/2 tl kurkuma zout Vulling 2 4 tenen knoflook 1 kilo spinazie (wilde) 25 gram boter 2 grote uien 4 verse chili pepers naar smaak 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander zout |
Bereidingswijze: Spoel de erwten goed schoon. Pel de knoflook en leg ze in de knijper. Zet een pan water op en kook de erwtjes half gaar, giet ze af, laat ze afkoelen en maal ze in een keukenmachine half gaar. Voeg de komijn aan de erwtjes toe, knijp er dan knoflook boven uit en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de bakmeel in een kom, voeg steeds wat water toe en kneed het tot een mooi deeg is dat niet plakt. Vorm er acht ballen van en druk er met uw vinger een gat in tot in het midden van de bal. Neem één eetlepel gemalen erwtjes, vul het gat en sluit het gat. Draai er vervolgens weer een balletje van. Zet de schaal opzij om het deeg te laten rusten. Vulling (1): Reinig de champignons en snijd de grote door de helft. Pel de uien snijd ze in kwarten en vervolgens in schijfjes. Schil de aardappels en snijd ze in acht parten. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes boven een schaal. Fruit de uien lichtbruin in wat olie, voeg er de peper, koriander, komijn de kurkuma aan toe en fruit nog even door tot de kruiden opgenomen zijn. Bak nu de aardappelstukjes bruin in wat olie en voeg dit samen met de champignons, tomaat en wat zout toe en het sudderen tot alles gaar is. Vulling (2): Pel de knoflook en leg ze in de knijper. Was de spinazie zorgvuldig schoon, leg met wat water in en een diepe pan en kook het geheel bijna gaar. Leg vervolgens de spinazie in een vergiet, druk het vocht eruit boven een schaal en bewaar het. Snijd de spinazie in stukken en zet apart. Pel de uien, snijd ze in niet al te fijne halve schijven en fruit ze in de hete boter tot ze goudgeel zijn. Snijd het kopje van de pepers, rol met de handen de zaadjes er uit en snijd ze in ringetjes. Knijp er de knoflook boven uit en voeg de peperringetjes, komijn, koriander aan toe en laat alles nog een paar minuten fruiten tot alles opgenomen is en de smaken vrijkomen. Leg er de spinazie bij, wat zout en laat alles nog een minuut of drie koken terwijl u alles rustig door elkaar schept. Bestrooi de aanrecht met bloem en leg er een deegbal op. Rol de bal met een deegroller plat tot de maat van een pannenkoek. Maak de koekenpan heet en leg de roti aan één zijde in de pan tot deze kant lichtbruin is geworden. Keer de roti om, neem een keukenkwast met wat olie en smeer er de gebakken kant van de roti lichtjes mee in. Bak de andere kant goudgeel tot deze bol gaat staan. Serveer elke gast een rotiplaat met op de ene helft de champignon-aardappelcurry en op de andere helft de spinaziecurry. |