Aspergequiche |
Ingrediënten: 1 kg witte asperges 1 zakje Knorr Saus voor Asperges 4 grote eieren 125 gram ham, in reepjes of kleine blokjes 150 gram geraspte (jong belegen) kaas 5 tot 6 plakjes bladerdeeg (ca. 250 gram) zout en vers gemalen zwarte peper |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 190 graden C (heteluchtoven 175 graden C). Kook de asperges 8 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet ze af en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm. Maak de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren erdoor en voeg de reepjes ham en de geraspte kaas toe. Beleg de bodem en de zijkant van een springvorm van 24 cm of een lage taartvorm met het bladerdeeg. Verdeel de asperges over de bodem. Schep de saus in de vorm. Bak de quiche in ca. 55 minuten midden in de oven goudbruin en gaar. De quiche is klaar als een prikker er in het midden droog uitkomt. |