Gentse waterzooi met piepkuiken |
Ingrediënten: 80 gr wortel 80 gr bleekselderij 200 gr prei 80 gr komkommer 4 piepkuikens 1 liter kippenbouillon 250 gr geschrapte krieltjes 2 dl room 1 el boter 2 el gehakte kervel zout peper |
Bereidingswijze: Snijd de groenten julienne. Snijd de piepkuikens elk in 4 stukken. Breng de bouillon aan de kook en laat daarin de bouten15 minuten garen. Voeg de borsten toe en kook nog 10 minuten op een laag vuur. Haal de kip uit de pan en houd warm. Kook de krieltjes gaar en houd warm. Fruit de groenten in de boter aan. Doe eerst de wortel, daarna voeg je de selderij toe, en weer later de prei en als allerlaatste de komkommer. Voeg als alle groenten zacht zijn 1 dl bouillon en room toe en laat dit inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout en voeg vlak voor het serveren de kervel toe. Verdeel alles over 4 borden. |