Gezellig gourmetten alternatief 2 |
Ingrediënten: Mediterrane lamspiesjes 1 courgette, 3 el olijfolie, 2 tenen knoflook geperst, 2 el gedroogde Provençaalse kruiden, citroenpeper, 300-400 dunnen lamsboutlapjes, 4 tomaten in dikke plakken Scandinavische varkensfilet stukjes met bietensla 2 el grove mosterd, 3 el verse dille fijngesneden, 2 el witte wijnazijn, 3 el olie, zout, peper, 2 bosuitjes in ringen, 4 varkensfilet lapjes, 250 gr gekookte bietjes, 1-2 el citroensap, 2 el peterselie fijngesneden Italiaanse varkensrolletjes 4 ongepaneerde varkenssnitzels, 1 el citroensap, zout, peper, 4 el tapenade van tomaten, 4 plakjes rauwe ham, 4 takjes basilicum Oosterse gehaktspiesjes 1 mango, 8 serehstengels, 250 gr gemengd gehakt, ½ ui geraspt, 2 tenen knoflook geperst, 2 cm verse gember geraspt, 2 tl sambal badjak, 2 el verse koriander, zout, 2 el chiliolie Oosterse taugésalade 125 gr taugé, 2 ½ el zonnebloemolie, 1 el vissaus of sojasaus, 2 tl honing, 2el citroensap, zout, peper, 4 el ongezouten cashewnoten, 1 rode paprika in dunne reepjes, ½ komkommer zonder zaad, 2 lente-uitjes in ringen, 1 zakje gemengde sla, 2 el koriander, 2 el basilicum beide fijngesneden |
Bereidingswijze: Mediterrane lamspiesjes Snijd de courgette doormidden. Halveer de helft over de helft en schaaf hiervan lange linten. Snijd van de andere helft dikke plakken. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, Provençaalse kruiden en citroenpeper. Snijd het lamsvlees in 12 lange repen van 3 cm breed en bestrijk ze met de kruidenolie. Leg op elke reep vlees een courgettereep en rijg ze aan een spies. Serveer de tomaten en de plakken courgette er apart bij. Scandinavische varkensfilet stukjes met bietensla Roer in een schaal de mosterd en 2 el dille met de azijn, olie, zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de helft van de bosui erdoor. Snijd de varkensfilet in stukjes en schep ze door de marinade. Laat het vlees afgedekt 1 uur marineren. Snijd de bietjes in kleine blokjes. Meng in een schaal de bietjes met het citroensap, de peterselie, de rest van de bosui en de rest van de dille. Laat dit minimaal 30 minuten staan. Neem de stukken uit de marinade. Italiaanse varkensrolletjes Leg de schnitzels tussen plasticfolie en sla ze zo plat mogelijk. Wrijf de schnitzel in met citroensap, zout, peper en leg ze op een plank. Bestrijk ze met tapenade en leg op elke schnitzel een plakje ham. Verdeel de blaadjes basilicum erover en rol ze stevig op. Leg de rolletjes op en laat ze afgedekt in de koelkast 1 uur rusten. Snijd de rolletjes in plakken en steek dwars door het rolletje een prikker. Oosterse gehaktspiesjes Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in plakjes, leg op een schaaltje. Knip de houtachtige puntjes van de serehstengel. Kneed in een kom het gehakt met alle overige benodigdheden goed door elkaar. Vorm het gehakt rondom de serehstengel. Oosterse taugésalade Schenk kokend water over de taugé, laat 1 minuut staan. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Maak een dressing van alle vloeibare ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Rooster de cashewnoten. Schep daarna alles door elkaar. |