Gegratineerde hamlappen met bloemkool en champignons



Ingrediënten:

500 gr hamlappen
1 kleine bloemkool
250 gr grotchampignons
25 gr boter
2 el zonnebloemolie
zout en peper
2 el fijngehakte peterselie
100 gr geraspte extra belegen kaas




Bereidingswijze:

Snijd de hamlappen in dobbelstenen. Snijd de bloemkool in roosjes.
Snijd de champignons in plakjes.

Verhit de boter en de olie. Bak de hamlappen aan alle kanten bruin.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees gaar.
Schep na een minuut of acht de champignons erbij.
Roer tenslotte de peterselie erbij.

Kook tijdens het bakken van het vlees de bloemkool beetgaar.

Schep het vlees in een ovenvaste schaal en schep daar de bloemkoolroosjes over.
Bestrooi met kaas. Laat de kaas onder de grill gratineren.

Home