Risotto Oiemontaise uit de römertopf |
Ingrediënten: 400 gr varkenslappen 3 tomaten 1 ui 1 teentje knoflook 100 gr champignons 300 gr rijst 0,5 el boter 6 dl bouillon (blokjes) zout en peper 0,5 tl kerrie 100 gram geraspte kaas peterselie |
Bereidingswijze: Snijd het vlees in repen en de ontvelde tomaten (inkruisen en even in heet water leggen) in vieren. Snipper de ui. Doe het vlees, ui, (knoflook), tomaten en champignons met de rijst in de geprepareerde römertopf en pers desgewenst de knoflook erboven uit. Giet de koude bouillon erover, roer de massa door elkaar en breng deze op smaak met peper, kerrie en weinig zout (met het oog op de kaas). Plaats de gesloten römertopf in de oven, stel deze in op 200° C, en laat het gerecht in ca. 75 minuten gaar worden. Roer voor het opdienen de kaas en peterselie erdoor en maak op smaak af. |