Goulash uit de römertopf |
Ingrediënten: 50 gr mager rookspek in dobbelsteentjes 500 gr poulet (rund-, varkens- of lamsvlees naar keuze) 400 gr gesnipperde uien 2 teentjes knoflook 1 in stukjes gesneden paprika paprikapoeder wat geraspte citroenschil ¼ l bouillon Allesbinder of maïzena |
Bereidingswijze: Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Bak de poulet en de uien even mee. Het mengsel overdoen in een geprepareerde Römertopf, de knoflook erboven uitknijpen, de paprikastukjes erover strooien, de bouillon met eventueel nog wat zout, het paprikapoeder en de citroenrasp toevoegen. Leg het deksel op de schotel en zet hem in een koude oven. Stoof de goulash in ca. 1,5 uur gaar in een oven op ca. 200° C. Het vocht overdoen in een steelpannetje en met wat Allesbinder of aangelengde maïzena binden. Lekker met Gekookte Aardappelen, Rijst of Macaroni. Tip: 1. Vervang de bouillon door rode wijn. 2. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe. |