Kip ā la bonne femme uit de römertopf



Ingrediënten:

1 braadkip van ca. 1 kilo
versgemalen peper
paprikapoeder
100 gr ontbijtspek in blokjes
200 gr champignons
12 sjalotjes
1 kilo geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
50 gr gesmolten boter
1 el fijngeknipte peterselie

Bereidingswijze:

Wrijf de kip van binnen en van buiten in met versgemalen
peper,zout en paprikapoeder en leg hem dan in de geprepareerde
Römertopf.Schik het ontbijtspek, champignons, sjalotjes,
aardappelblokjes om de kip,giet de gesmolten boter over de kip
en de groenten, sluit de römertopf en zet hem onder in een
niet voorverwarmde oven op 225° C. Stoof het gerecht in ca.
1,5 uur gaar. Neem de laatste 10 minuten het deksel van de
römertopf en laat het gerecht in de oven bruin kleuren.
Garneer met de fijngeknipte peterselie en serveer de Kip ā la
Bonne Femme in de Römertopf.

Home