Kip ā la bonne femme uit de römertopf |
Ingrediënten: 1 braadkip van ca. 1 kilo versgemalen peper paprikapoeder 100 gr ontbijtspek in blokjes 200 gr champignons 12 sjalotjes 1 kilo geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 50 gr gesmolten boter 1 el fijngeknipte peterselie |
Bereidingswijze: Wrijf de kip van binnen en van buiten in met versgemalen peper,zout en paprikapoeder en leg hem dan in de geprepareerde Römertopf.Schik het ontbijtspek, champignons, sjalotjes, aardappelblokjes om de kip,giet de gesmolten boter over de kip en de groenten, sluit de römertopf en zet hem onder in een niet voorverwarmde oven op 225° C. Stoof het gerecht in ca. 1,5 uur gaar. Neem de laatste 10 minuten het deksel van de römertopf en laat het gerecht in de oven bruin kleuren. Garneer met de fijngeknipte peterselie en serveer de Kip ā la Bonne Femme in de Römertopf. |