Schotel met rijst en tomaat uit de römertopf |
Ingrediënten: 250 gr rijst 1 el boter 250 gr poulet 1 mergpijp 200 gr gesnipperde uien 500 gr ontvelde tomaten in plakjes 200 gram paprika's in reepjes 1 uitgeperst teentje knoflook 100 gr gesneden soepgroente ¼ l yoghurt 1l bouillon (blokjes) |
Bereidingswijze: De rijst in de boter in een pan lichtbruin bakken, de bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Doe het vlees, de uien, de paprika, tomaten, de soepgroente en knoflook in een geprepareerde Römertopf. Spreid de rijstmassa met de bouillon hierover uit. Giet de yoghurt eroverheen en bestrooi het geheel met peper en zout. Leg de deksel op de schotel en zet hem in een koude oven. Smoor het gerecht op 220° C in ca. 2 uur gaar. De mergpijp verwijden en eventueel nog iets op smaak brengen. Geef er eventueel nog Stokbrood bij. Tip: Kerrie smaak ook erg lekker in deze schotel. |